Főoldal Kritika és Értékelés FilmKritika Valami Amerika 2. (2008)

Valami Amerika 2. (2008)

7
Oszd meg!

Nagyon régóta húzódik ez a kritika megírása. Egyszerűen el kellett telnie egy kis időnek mire ráncba tudtam szedni a gondolataim a témával kapcsolatban. Amikor ültem a moziban, végig olyan érzésem volt: ez nem lehet magyar film… Annyira pörgős, energikus, magával ragadó, nem, a magyarok nem tudnak filmet gyártani. De mégis, ez ízig-vérig magyar alkotás, tehetséges magyar színészekkel. Végre! A forgatókönyv eleven volt, fordulatokkal teli, nem éreztem egy töltelék jelenetet sem. Mintha mindegyik azért született volna meg, hogy előre vigye a cselekményt. A legtöbb alkotásnál kapásból kitudnál vágni harminc percet és úgy is értenéd. De itt nem. Kár lenne minden percért ami nem kerülne vászonra.

Mint minden folytatásnál, itt jogosan merül fel a kérdés: van-e értelme, tudja-e azt hozni amit az elődje. Tudja, sőt. Sokkal jobb volt mint a Valami Amerika 1!

valami-amerika-2

Szerintem a film csúcspontja Tompos Kátya volt. Az előadásmód, a színészi játék és a dalok… A “Kurvák és rendőrök” tánca után a “Magányos csónak“, mindkettőben hiteles maradt, és eredeti. Annyira más volt a két érzelemvilág, a megélt jelenet, de mindkettőt sikerre vitte. Az első részben megismert színészek is hozták a színvonalat, talán Hujber Ferencet és Oroszlán Szonját emelném ki: ők tetszettek a legjobban. Szabó Győzőt régóta nem kedvelem, szerintem túl van sztárolva. De mindez mit sem von le a színészi tehetségéből, csupán nekem nem szimpatikus.

Talán a film azért (is) tetszett annyira, mert tele volt zenével. Tudjátok hogy szeretem a musicaleket, ez pedig az volt a javából. Oké, Ónodi Eszter nem énekelt olyan jól, de gondolom ezt követelte meg a forgatókönyv. Tompos Kátya egyszerűen zseniális volt, de Oroszlán Szonja se vallott szégyent.

Még sok helyen játsszák a mozik, ráadásul vannak olyan kisebb előadóhelyiségek is, ahol a jegyeket olcsóbban meg lehet vásárolni. Mindenképp nézzétek meg: a legjobb magyar film, best ever!

valami-amerika-2-film

1835 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

7 Hozzászólások

 1. Nekem is nagyon tetszett!!! Már az első részr is imádtam! Azért ez szerintem nem jobb mint az első, de tényleg a legjobb magyar film!!

 2. Még nem volt hozzá szerencsém, de az első részhez hozzászólva: Én azt a zuhanyzós jelenetet kivágtam volna belőle… Semmi mást. De azt nem szerettem benne -.-“

 3. Hanna: Örülök hogy egyetértünk :)

  Lory: Első rész, zuhanyzós… Nemrémlik :) Igazából nekem az egyes nemvolt akkora ‘bumm’ :)

 4. Egyetértek Tibivel..Valahogy a 2 nekem is jobban tetszett,vicces volt,energikus..És tényleg csak tehetséges színészek tömkelege játszott benne..

 5. Tibi: Zuhanyzós jelenet az amikor Ónodi Eszter(mi volt a karaktere neve?) zuhanyzik és rányit Alex…

 6. Én is egyetértek teljesen! A magyar filmek fakók, szó szerint. Kinézetre is és tartalomra is de ez ütött!

  Azt szeretném kérdezni, hogy valaki nem tudná nekem elküldeni a betétdalokat vagy legalább a kurvák dalát, vagy tudnátok egy helyet mondani ahonnan letölthetem? Nagyon hálás lennék, köszi!

 7. Lory: Már emlékszem :)

  Kittymano: Írd be a googlebe: “valami amerika2 soundtrack”. Nekem kidobta a letöltési linket :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here