Stardust – Csillagpor (2007)

  0
  Oszd meg!

  Szeretem, mindig is szerettem az ilyen mesefilmeket. Mert ezt nem nevezném filmnek,  hisz annyira mesés volt. A szokásos formulákat vonultatta fel, és kissé naturalisztikusan ábrázolta őket. A jó nagyon jó, a gonosz nagy gonosz… Mégis, ez adta meg a film alaphangulatát: nem kételkedtél abban hogy “vajon a boszorkány megváltozik-e“? Nem, tudtad hogy nemfog, és ez jó.

  Én drukkoltam Michelle Pfeiffer karakterének. Tudom, ő volt a – nagyon – főgonosz, de akkor is. Nem akart ő sokat, “csak” megenni Claire Danes szívét (szószerint^^) hogy jó ideig szép és fiatal maradjon, a testvéreivel együtt. Tényleg, én elhittem hogy Lima szereti a testvéreit. Mert a végén tanúbizonyságát tette, ő csak a szépséget kedveli… Régen olvastam egy interjút Michelle-el ahol a filmről kérdezték, ott azt nyilatkozta nem igazán foglalkoztatja őt az öregedés gondolata. Hiszi a piszi aki elhiszi… :)

  michelle-pfeifer-csillagpor

  A főszereplő – Charlie Cox – számomra tök ismeretlen volt, nemigazán tudtam ki ez a srác. De most már tudom, és megjegyeztem. Nemcsak kellemes megjelenésű, de tehetséges is, és mint tudjuk, ez a kettő ritkán párosul. Én végig abban a tudatban voltam hogy a főhősnő, Gwyneth Paltrow. Sőt, amíg fel nem néztem a port.hu ra végig meg is voltam győződve róla. És meglepetten tapasztaltam hogy ez bizony Claire Danes. :) Nagyon tetszett az ő alakítása is, bár a karakterével akadtak egy kis gondjaim. Számomra túlságosan “szeressenaközönségkönyörgöm” típusúnak tűnt. De ettől függetlenül Claire tökéletesen hozta a figurát.

  Nem sok filmre mondható el hogy tökéletes szerepgárdát választottak ki, de a Stardust ilyen. Még a mellékszereplők is vérprofik voltak, és sajnálom hogy nem tudok angolul profin, mert akkor Ian McCallan narrálta volna a történetet. Viszont a magyar hangja se volt rossz, sőt a szinkron is nagyon jól sikerült, ami mint tudjuk, ritka a magyar filmeknél.

  Egy biztos: az egész alkotást uralta Michelle Pfeiffer. Pedig nem is volt olyan sok jelenete, de amikben szerepelt, ott nem tudtam másra figyelni. Lehetett volna Charlie Cox akár pucér is, te akkor is Michellet nézted volna. Hihetetlenül gyönyörű lett, annyira királynői, elegáns, egyszerűen lélegzetállító. Szemétség hogy nem ő nyert. Még akkor is ha ez szembeszegülne minden filmes klisével. Tényleg, miért van az hogy CSAK az életben nyernek a rosszak?

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here