Főoldal Kritika és Értékelés FilmKritika High School Musical 3. (2008)

High School Musical 3. (2008)

0
Oszd meg!

Végre! Nemrég értem haza Budapestről, végre megnéztem a High School Musical 3.at! Annyira de annyira jó volt, jóformán írni se tudok róla, mert a hatása alatt vagyok még. A harmadik rész ugyanis minőségben veri az első kettőt, de dalokban nem. Ergo, a történet, a táncok, a jelenetek nagyon jók voltak, de mintha kifulladtak volna a kreatívok a dalok terén. A Right here, Right now és a Can I Have this Dance nagyon HSM feelinget árasztottak, de a We’re all in this together újbóli elsütése, vagy a High School Musical című dal nem igazán ütött nagyot, nekem legalábbis kevésbé tetszett. A koreográfiák viszont mindent vittek. Látszik hogy eltelt három év, Zac Efron végre belejött a táncolásba, ezáltal merészebb lépéseket hajthatott végre Vanessával, így csodálatos élményben lehetett részünk.

hsm-3

Ami pozitív, hogy nagyon ügyeltek a szinkronra. Markovics Tamás most jól hozta a figurát, kellően férfias volt, nem pedig kisfiús. Bodgányi Titanilla hangja annyira selymes és lágy, öröm volt hallgatni. Mezei Kittyvel mint Sharpay nem tudok kibékülni, Vadász Bea annyira de annyira hozta a figurát az első részben. A dalok fordítása szokás szerint gáz volt. Többek között a cukker szót is sikerült belecsempészniük, és egyéb baromságokat, amiket az agyam jótékony hatása révén nem jegyeztem meg, na meg csak ritkán néztem a szöveget. Szóval elkeserítő hogy a rohadt rímelés miatt feláldozták az eredeti szöveget. Úgyse fogja senki a mozi közepén magyarul énekelni a dalokat, miért nem lehet azt visszaadni a számunkra amit a készítők üzentek?

Eltekintve tehát a dalszövegektől egy nagyon jó élményben volt részem. Amit még fontos kiemelnem, az Vanessa és Zac játéka, annyira harmóniában voltak, látszott rajtuk a szerelem. Ritkán látni ilyet filmbéli szerelmespárok között. Zac nagyon dögös volt, a Disney pedig valahogy ráment arra hogy ízlésesen mutasson meg minél többet a srác testéből. Cseles. Nagyon megnőiesett Miss Hudgens, nagyon csinos lett.

Végezetül még elmondanám, a 3.résznek volt üzenete is, Troyon keresztül láthattuk hogy a saját utunkat kell választani, akkor is ha megbántjuk vele a családunkat, barátainkat. Mert végül is, a mi életünk, mi döntünk.

Értékelés: 10/10
Szomorúan búcsúzom a szériától, de örülök egyúttal, hogy a részese lehettem, és megannyi boldog pillanatot okozott számomra a High School Musical. Disney, köszönöm szépen!

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here